Sütlü Kabak Tatlısı
kayınvalidemin vazgeçilmezlerindendir bu tatlı vede çok güzel yapar :)
ben bunu hep göz kararı yaparım ama
malzemeler;
bir kilo kadar tatlılık kabak
2 su bar.şeker(arzunuza göre değişir şeker)
2-3 su bar,süt
tarçın
kabakların kabuğunu soyalım,küp küp yada elma dilimi gibi doğrayalım,yıkayıp suyunu süzdükten sonra tenceremize,1 çay bardağı kadar su koyup kısık ateşte lokum gibi olana dek pişirelim,pişince kaşığın yardımıyla kabakları püre haline getirelim(robottan çekilmiyor,kaşıkla ezilecek)şekerini ve sütünü içine karıştırıp 5 yada 10 dakika kadar daha pişirelim,ister ılık,ister soğuk servis yapacağımızda kaselere alıp üzerine tarçın döküp afiyetle yiyelim
afiyet olsun ...
2 yorum:
ayyy canım benim hoşgelmişin..özletmişin be yaa kendicini:))
demek misafirin var ne yapak bizim kimsemiz yoktur buralarda.sülalede kalabalık değildir ki gelen giden olsun..antalya nireeee mardin nireee.
ama ağustosta bizimde iznimiz vardır daa..22 gündür.inşaAllah gidebiliriz bir yerler..
koley gelsin sanaa bir yarımımı oluverise bi koşu geliverim ben..
kabağı eşim ben ve kızım müthiş severiz.eşim tahin döker ceviz eker.bende sade severim..ama sütlüsünü demedim..
canım öptüm kocaman şiveyi karıştırdım arada:))birkaç gündür pek moda oldu buralarda..
Merhabalar canim, hayirli cumalar, harika bir kabak tatlisi ilk defa böyle sütlüsünü gördüm, muhakak tadida nefistir, senin ve kayinvalidenin ellerine saglik, sevgilerimle.....
Yorum Gönder