Bayat ekmeklerle yaptığım bir yemek,mantı gibi iskender gibi bir tada sahip
son derecede lezzetli bir yemek
malzemeler;
yarım ekmek
200-250 gr kadar kıyma,
1 baş soğan,
2-3 diş sarmısak,
bir tutam karabiber,
biraz tuz,
bir tutam maydonoz,
2 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ(siz arzunuza göre yağ kullanabilirsiniz)
1 s.b. su
250 gr yoğurt
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
yapılışı;
ekmekleri küçük küçük doğradım ve bir borcama yada tepsiye koyup fırına verdim,
diğer yandan misket köfteleri hazırladım,domates yağ,biberler ve su hariç tüm malzemeyi iyice yoğurdum
küçük küçük köfteler yaptım,ekmekler kızarırken köftelerimi de çiçek yağında kızarttım,biberlerimide küçük küçük doğrayıp kızarttım,küçük bir tencereye suyu,tereyağını ve salçayı koyup iyice kaynattım,
kızaran ekmeklerin üzerine salçalı sudan biraz gezdirdim birazınıda ayırdım(üstü için)
salçalı sudan sonra sarmısaklı yoğurduda ekmeklerin üzerlerine döktüm,en üstünede köfteler ve kızarmış biberleri koyup kalan salçalı suyuda döktüm ve harika bir sonuç elde ettim )
afiyet olsun...
6 Nisan 2009 Pazartesi
Bunun adı yok...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
merhaba hayırlı akşamlar sevgıler
Yorum Gönder