malzemeler;
yarım kg.kuşbaşı et(etini bol sevenler daha fazla kullanabilirler)
2 tane kemer patlıcan
2 su bardağı pilavlık pirinç
bir yemek kaşığı tereyağ
patlıcanları kızartmak için çiçek yada zeytinyağı,
tuz,karabiber,
öncelikle kuşbaşı eti haşlıyorum,düdüklü kurtarıcım
sonra patlıcanları soyup kızartıyorum(yukarda görüldüğü şekliyle)
kızaran patlıcanları aralıklı bir şekilde tencereye boyuna diziyorum,
haşlanan kuşbaşı eti tereyağının bir kısmıyla hafif kavuruyorum,
onuda tencereye patlıcanların üstüne döküyorum,diğer yandan pirinci de biraz tereyağında kavuruyorum(isterseniz kavurmadanda yapabilirsiniz)
tencereme onuda döküyorum ve patlıcanları pirinçlerin üstüne gelecek şekilde kapıyorum(yine yukarda resimde gördüğünüz üzre )
ve eti haşladığım sudan 4 su bardağı hafif tuzla karıştırıp yavaşca pilav tenceresine döküyorum ve altını yakıyorum,
kaynayana kadar hızlı ateşte sonra en kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyorum,biraz soğuyunca servis tabağına tencereyi çeviriyorum ve üzerine karabiber serpiyorum...
afiyet olsunnn...
tadıda görüntüsüde süper oluyor,hatta bunu zeytinyağıyla yapıp misafirlere bile çıkarıyorlar Mersin'de...
denemenizi tavsiye ederim...
22 Nisan 2009 Çarşamba
Patlıcanlı ve etli pilav
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler
teşekkür ederim canım :)
Yorum Gönder