Bugün memleketten(Mersin'den) bir tarifle geleyim bloguma dedim :)
biz bunu misafire çıkarırız genelde yanında şöyle bol salatayla harika olur yani :)
şimdi gelelim tarife her ne kadar ben fazla yiyemesemde yiyenlerin harika demeleri bile yetiyor bana :)
şimdi geçelim tarifimize :)
malzemeler;
dışı için:
yarım kg. ince köftelik bulgur,
1 su bardağı kadar irmik
bir yumurta
bir kase kadar un(aslında göz kararı yapıyorum ben)
kimyon,
bir yemek kaşığı salça
sosu;
4-5 diş sarmısak,
bir yemek kaşığı biber salçası
4 tane orta boy domates
yarım su bardğı çiçek yağı(zeytinyağı)
tuz,
yarım limon
bir tutam maydanoz
bulgurla irmiği biraz ıslatalım,10 dk kadar bekleyelim ve içine yumurtasını,salçasını,kimyonunu koyup yoğurmaya başlayalım,
bir miktar un katıp yoğurmaya devam edelim,
iyice özlü olacak bulgurumuz,unla ve suyla kıvamına gelene kadar yoğuralım,
sonra küçük küçük köfteler yapıp ortasını çukurlaştıralım,
hepsi bitince tenceremize suyumuzu koyalım kaynayınca köfteleri içine dökelim ve yaklaşık 10,15 dk kaynatalım...
diğer yandan sarmısakları temizleyelim,yağıla biraz kavuralım,içine domatesleri rendeleyip biraz kavuralım,sonra salçasını koyup onunlada kavuralım ve pişmiş ve suyunu süzmüş olduğumuz köftelerin üsyüne döküp iyice karıştıralım,
biraz soğuyunca maydanozunuda doğrayıp limonunu sıkıp karıştıralım afiyet olsun...
2 yorum:
merhaba canım sarmısağı sevmeyenler bunun tadını anlamaz elıne sağlık
evet ama bunada sarmısak yakışıyor bazı arkadaşlar var onlara sade salçalı yapıyoruz napalım :)
Yorum Gönder