bunu anneannem çok yaparmış,doğal olarak annemde,ilk yediğimde çok hoşuma gitmişti
şimdi çok sık olmamakla birlikte ara ara yaparım,
haşlama olduğu için yağıda çok çekmiyor tadıda güzel oluyor
malzemeler;
yarım kg. patlıcan(arzuya göre)
1-1,5 litre kadar su
bir küçük kase mısır unu,
bir çay kaşığı tuz,
kızartmak için yağ
3 diş sarmısak,yarım limon
önce bir tencereye 1 litre kadar su ve tuzu koyup kaynamaya bıraktım,
patlıcanları alacalı soydum ve boylamasına 4 e böldüm,
kaynayan suyun içine attım,5-10 dk kadar haşladım süzgeçe çıkardım,
süzülmesi için 10-15 dk bekledim,
sonrasında patlıcanları tabağın içindeki mısır ununa buladım,
ve kızgın yağın içine attım güzelce kızarttım,
servis tabağına alıp üzerlerine dövdüğüm sarmısakla karıştırdığım,limonlu sostan döktüm
afiyet olsun
5 yorum:
hoş bir tarif lezzetli görünüyor.
bir patlıcan sever olarak ilgimi çekti:))
her zaman beklerim canım ekledim sizi
teşekkürler örgüçantam :)
tabi gelmeye çalışırım inş. :)
bayılırım bacım elıne saglık
gunaydın patlıcan hıç dayanamam elıne sağlık bır porsıyon aldım sevgıler
gunaydın mutlu,sağlıklı,huzr dolu bır gun dıleğıyle sevgıler bırakıyorum
Yorum Gönder