
Bu rahmetli babannem hayattayken sıkça yaptığımız bir yemekti,gümüşhane-bayburt illerinde daha sıklıkla yapılan bir çeşit kışlık yemek,köy yerlerinde açma ekmek yapılırken mutlaka yapılan ve lezzeti oldukça güzel olan bir yemek,anneciğimde harika yapar bunu yani mantı gibi
oluyor aynı :))
malzemeler;
küçük bir tepsi için;
2 su bardağı kadar un,
tuz vealdığı kadar su,
2 su bardağı yoğurt,
3 diş sarmısak,
2 yemek kaşığı tereyağ(arzunuza göre sanada olur)
önce hamuru yoğurup 3-4 beze yapıp teker teker açalım,sacda çok az pişirelim ve sıcak sıcak yuvarlak bir şekilde kıvıralım ve 1 er parmak aralıkla keselim,kızartacağımız tepsiye sık bir şekilde dizelim, sonra üzerine 1 kaşık tereyağını aralıklı bir şekilde koyup fırına verelim,altı üstü kızarana dek fırınlayalım,diğer taraftanda yoğurdumuzu sarmısaklayalım,kızaran zironların üzerine gezdirelim,kalan 1 kaşık tereyağını eritip üstüne gezdirelim veeee afiyetle yiyelim :)))
eee bizim sitemiz işte :))
11 yorum:
Bir arkadaşımın blogunda gördüm ve denedim çok beğendik ama o siron ismi ile yayınlamış ellerine sağlık canım...
canım eline sağlık. değişik bir tarif sarımsaklı yoğurtla mantı tadında olsa gerek. teşekkürler
Canım değişik bir tarif ellerıne sağlık afiyet şeker olsun.
bizdede çok sık yapılırdı.ama ancak memlekete gidince yiyorum.zira evdekiler pek sevmiyor.ellerine sağlık.
teşekkür ederim pembe tatlar :)
tadını bizde çok beğeniyoruz :)
teşekkürler örgü çantam:)
denemeni tavsiye ederim arkadaşım...
afiyet şeker oldu bile arkadaşım,
tşkler sadece yemek :)
ezgili tarifler teşekkürler arkadaşım,
evdekiler sevmeyince sorun oluyor ama ara sıra kendimizi gönüllemek içinde olsa bizde yapıyoruz işte :)
merhaba zıronu ben ılk defa zonguldak'ta mısafırlıkte yedım çok hoşuma gıttı elıne sağlık
sanada afiyet olsun belguzaranne...
güzeldir tadı ama bazen alışık olmayanlar pek beğenmezler :)
tavukta koyarlar buna :)
Yorum Gönder