18 Ocak 2009 Pazar

Yüksük Çorbası


malzemeler;
1 kase kadar nohut haşlanmış(mümkünse et suyunda )

2 kase kadar un,

bir miktar su,tuz...

iç malzemesi;200 gr kadar kıyma,

1 tane kuru soğan,

bir tutam maydonozkarabiber,tuz

bir miktar çiçek yağı,

1 kaşık salça,

2 diş sarmısak,

bir tutam kuru nane

1 limonun suyuun,

su ve tuzla sert olmayan bir hamur yapıyoruz,bezelere bölüp açıyoruz,sonra mantı gibi kesip içine kıyma karışından koyup mantı gibi kapıyoruz,işlem bitincehaşladığımız et suyuna nohutu bir taşım kaynatıp,içine mantıları atıyoruz,onlar haşlanırken diğer yandan,bir miktar yağ,salça,tuz,limon ve ayıklayıp ezdiğimiz sarmısaklarıda yağla kavurup mantının içine atıyoruzmantılar suyun üstüne çıkınca pişmiş demektirsonrasında afiyetle yiyoruz :))


www.nostaljim.org

eee benim sitem işte :)))

Hiç yorum yok: