22 Mayıs 2009 Cuma

Mısır Unlu Patlıcan Kızartması


bunu anneannem çok yaparmış,doğal olarak annemde,ilk yediğimde çok hoşuma gitmişti
şimdi çok sık olmamakla birlikte ara ara yaparım,
haşlama olduğu için yağıda çok çekmiyor tadıda güzel oluyor 

malzemeler;
yarım kg. patlıcan(arzuya göre)
1-1,5 litre kadar su
bir küçük kase mısır unu,
bir çay kaşığı tuz,
kızartmak için yağ
3 diş sarmısak,yarım limon


önce bir tencereye 1 litre kadar su ve tuzu koyup kaynamaya bıraktım,
patlıcanları alacalı soydum ve boylamasına 4 e böldüm,
kaynayan suyun içine attım,5-10 dk kadar haşladım süzgeçe çıkardım,
süzülmesi için 10-15 dk bekledim,
sonrasında patlıcanları tabağın içindeki mısır ununa buladım,
ve kızgın yağın içine attım güzelce kızarttım,
servis tabağına alıp üzerlerine dövdüğüm sarmısakla karıştırdığım,limonlu sostan döktüm
afiyet olsun

www.nostaljim.org

ee bizim sitemiz işte

5 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

hoş bir tarif lezzetli görünüyor.
bir patlıcan sever olarak ilgimi çekti:))
her zaman beklerim canım ekledim sizi

esengül dedi ki...

teşekkürler örgüçantam :)
tabi gelmeye çalışırım inş. :)

edaca dedi ki...

bayılırım bacım elıne saglık

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın patlıcan hıç dayanamam elıne sağlık bır porsıyon aldım sevgıler

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın mutlu,sağlıklı,huzr dolu bır gun dıleğıyle sevgıler bırakıyorum