10 Haziran 2009 Çarşamba

Karnı yarık



malzemeler,
yarım kilo patlıcan,
150 gr kadar kıyma,
1 tane soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası
1tane domates,
1 tane sivri biber
2 diş sarmısak
tuz karabiber,
kızartmak için yağ...
fırın tepsisi ve fırın :D


patlıcanları çizgili soyup yıkayıp kurulayalım(bi kaç yerinden bıçakla delerseniz sıçramaz)
ve kızartalım,
diğer yandan kıymamızı soğanımızı iyice suyunu çekene kadar kavuralım,( ben hiç yağ koymuyorum patlıcan kızarıyor diye) kavrulunca salçasını tuzunu,k.biberini koyup biraz daha kavuralım,
sonra bir tepsiye patlıcanlarımızı dizip içlerini kavurduğumuz kıymayla düzgünce dolduralım,üstlerine yarın ay doğradığımız domatesleri,bibierleri ve sarmısaklarıda yerleştirip,
1,5 su bardağı da su ilave edip fırında 15,20 dk pişirelim
afiyet olsunnn :)

2 yorum:

ÖRGÜÇANTAM dedi ki...

off off of en sevdiğim karşımda bayılırımm. tüm patlıcan serisine evet ama karnıyarık baştacı:))
ellerine sağlık canım

esengül dedi ki...

sağol canım :)
bizdede severek yenir patlıcan yemekleri :)