8 Eylül 2009 Salı

Fasulyeli ve soğanlı pilav


malzemeler:
2 su bardağı pirinç,
ince doğranmış biçimde bir kase taze fasulye,
1 kuru soğan,
2 yemek kaşığı kadar tereyağ,
tuz,
********
önce fasulyeleri haşlayalım,sonra tencereye soğanı ince doğyayıp kavuralım haşlanmış fasulyeleride ekleyelim,biraz kavurup yıkadığımız pirinçleride ekleyelim biraz daha kavurup,4 su bardağı suyumuzu ve tuzunu ilave edip,önce harlı ateşte kaynadıktan sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim,üzerine karabiber serpip servis edelim,afiyet olsun...

1 yorum:

kutsalsofra dedi ki...

canımsın.nefis görünüyor ellerine saglık,sıcak bir çorba etkinliğine çorbanı yap yayınlıyalım linkinle,değişik tarifler be tanışmalar harika oluyor
sevgiler selmlar