20 Nisan 2009 Pazartesi

Sac Kavurması


Oğlum ne zamandır istiyordu ve bugün pişirdiğimi görünce,
"of anne sen harikasın " diye tepki vermesi çok hoşmua gitti  
de acaba harika olmak için isteklerini yapmak zorunda mı olmamız lazım diyede düşündürttü yani bana 
neyse gelelim tarifimize
 

malzemeler;
1 kg. kuşbaşı et,
2 orta boy soğan,
5-6 adet yeşil sivri biber
4 adet domates,
1 kaşık tereyağ,biraz zeytinyağı(isteğe göre)
tuz,
karabiber


saca tereyağını koydum,eriyen ve iyice kızan yağın içine etleri attım,kısık ateşte suyunu çekene 
kadar ara sıra karıştırarak kavurdum,suyunu çekince doğradığım soğanları ve biberleride attım birazda onlarla kavurdum, doğradığım domatesleride ekleyip domateslerin suyuyla biraz daha kavurdum,
birazda zeytinyağı ekledim ve tuzunu atıp 5 dakika kadar daha kavurdum,son olarakta bir tutam karabiber ekledim ve
bu işlemden sonrada sac kavurmamız yenmeye hazır hale geldi,

Afiyet olsun ...


www.nostaljim.org

eee bizim sitemiz işte :))

8 yorum:

TAZE NANE dedi ki...

Nefis süper görünüyor.
Ellerinize sağlık.
Çok beğendim.
Sevgilerimi yolluyorum.

http://belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

gunaydın mutlu sabahlar

edaca dedi ki...

anommmmmmmmmmmmmmm canım ıstedı gııııı ellerıne saglık bacım :)

esengül dedi ki...

teşekkürler taze nane :)


sizede günaydın belguzaranne :)


edammmmm canım benimmm,istediyse yaparım gülüm sanada :)

serrpilobakizi dedi ki...

nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

esengül dedi ki...

teşekkür ederim :)
aramızda kalsın ama tadıda nefisti :)

sevgiler :)

anneminkizıyim dedi ki...

Nefis görünüyor canim ellerine saglik, sevgiler...

esengül dedi ki...

teşekkür ederim,sağolun,
sevgilerimi sunuyorum :)